Kolay Mayasız Poğaça

Kolay Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (un markasına nazaran ölçü değişebilir)

Kolay Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri karıştıralım.
  2. Kontrollü bir biçimde unu ekleyerek hamuru yoğuralım. Yumuşak hamur elde edelim. Ve hal verelim.
  3. İsteğinize nazaran içine kaşar, peynir, patates, kıyma ve ya ıspanak koyabilirsiniz.
  4. Ayırmış olduğunuz 1 yumurta sarısını üzerine sürerek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kolay Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köy Usulü Kuş Başı Etli Kabak Yemeği
Peynirli Ve Dereotlu Çörek
Mini Sünger Poğaça
Revani
Kahvaltıya Nefis Bir Tarif Aynı Tavada Domates Ve Patlıcan Lezzeti
Demleme Makarna
Hdabla | © 2025 |