Kızartma (Püf Noktalı)
Kızartma (Püf Noktalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 3 adet patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber (isterseniz patates, havuç)
- Tuz
- Sıvı yağ
Domates sos için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
Kızartma (Püf Noktalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını alacalı kesin ve daire daire doğrayın. Tuzlu suda bekletin. (acısı çıksın. ) kabakları, biberleri de yıkayıp doğrayın.
- Kabakları bir kaseye koyup, üzerine çok az sıvı yağ ve biraz tuz ekleyin. Mikrodalgada 5-6 dakika pişirin. Birebir süreci patlıcanlara ve varsa öteki sebzelere uygulayın (havuç ve bibere uygulamayın) Üzerleri kızarana kadar bol sıvı yağda kızartın.
- Domates sos için yağda salçayı pişirip, üzerine domates rendesi, sarımsak ve baharatları koyup pişirin. Gerekirse çok az sıcak su ek edin.
- Kızartmayı domates sos ve yoğurt ile sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kızartma (Püf Noktalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








