Ezo Gelin Çorbası
Ezo Gelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- Yarım çay bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Pul biber
- Nane
- Tuz
- Sıvı yağ
Ezo Gelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel küp küp doğradığımız soğanları yağda kavuralım sonra sırasıyla salçaları koyup, onları da kavuralım bir tel süzgeçte pirinç, bulgur ve mercimeğimizi güzelce yıkayalım.
- Kavurmuş olduğumuz soğanların üzerine dökelim suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Biraz kaynadıktan sonra nane ve tuzunu ekleyelim pişmeye bırakalım yapanlara afiyet olsun.
- Ben piştikten sonra biraz rondo dan geçiriyorum siz isterseniz yapmaya bilirsiniz fakat rondo dan geçirince daha hoş kıvam alıyor.
Ezo Gelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






