Kars Ketesi

Kars Ketesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı süt kaymağı (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı (yoğurma aşamasında)
Tatlı iç harç;
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuzlu iç harç;
- 4 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru yağlamak için;
- Sıvı yağ, margarin karışımı (isteğe bağlı)
Kars Ketesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı hariç hamur gereçlerini öncelikle karıştırma kabına alalım .
- Süt soğukta olabilir ılık da bu sizin hamur mayalama sürenize bağlıdır.
- Yağlı ve puf puf bir hamur elde etmek için yoğurmaya başlayalım, hamur toplanınca tereyağını kayıp yoğurmaya devam edelim ve mayalanmaya bırakalım.
- Öte yandan iç materyalleri hazırlayalım. Benim bu tanımda en çok hoşuma giden tatlı iç lakin ikisini de deneyebilirsiniz.
- Cevizleri rondodan çekip toz şeker ile karıştıralım ,daha sonra unu ve yağını ekleyelim, ölçüler isteğe nazaran ayarlanabilir. Tuzlu iç de birebir biçimde hazırlanır.
- Maya alan hamurlar bezelere ayrılır ve açılmaya başlanır.
- Çok büyük açılmaz, hamur ne kadar ince açılırsa o kadar çıtır olur yani oda sizin isteginize nazaran değişiyor.
- Açılan hamurlar yağlanır ve fotoğraftaki biçim verilir.
- Tepsiye konur üstüne yumurta sürülür ve fırına gönderilir 200° de pişirilir. Afiyet olsun ☺️.
Kars Ketesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








