Kolay Şehriye Yemeği

Kolay Şehriye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 orta uzunluk patlıcan (veya tercihe nazaran 2 kabak)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (tercihinize nazaran acı/tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 büyük uzunluk domates
  • 1 paket creme fraiche (alternatif : 1 paket krema)
  • 800 ml sıcak su
  • 250 gr şehriye
  • Üzeri için: Beyaz peynir

Kolay Şehriye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı geniş bir tavaya alıp yüksek ateşte güzelce kavuralım.
  2. Zeytin yağını ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip daima karıştırarak kavuralım.
  3. Soğanlar pembeleşince küçük küplere kestiğimiz patlıcanları ve domatesi ekleyelim ve kavuralım.
  4. Biraz kavurduktan sonra salçayı ve baharatları ve sarımsağı (ben buzlukta sakladığımı kullandım) ekleyelim.
  5. Sıcak suyu ekleyip orta ateşe kısalım ve 10dk kapağını kapatıp pişirelim. Böylelikle patlıcanlar uygunca yumuşayacak.
  6. Şehriyeyi ekleyip tekrar kapağı kapatalım. Orta ara karıştırıp 15dk daha pişirelim. Suyunu çekerse su ekleyebilirsiniz. Bu ortada fırını 200 derece açalım ki ısınsın.
  7. Şehriyeler piştikten sonra ocağı kapatalım ve yemeğimize creme fraîche karıştıralım.
  8. Yemeğimizi uygun bir fırın kabına alıp üzerine peyniri ufalayıp serpelim.
  9. 200 derecede 15 dk peynirler eriyip yahut hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  10. Servis etmeden biraz soğutunca formda kalacaktır ✨afiyet olsun✨

Kolay Şehriye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Poğaça
Karpuzlu Fresh Kuplar
Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi
Fırında Püreli Tavuk Sote
Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği)
Bulgur Köftesi
Hdabla | © 2025 |