Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 8 adet mantar
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yaprak taze fesleğen yahut 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay bardağı zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Spagetti suyuna akdeniz tuzu oranında en az 2 yemek kaşığı tuz ekleyerek haşlıyoruz,.
  2. Doğranan mantarları tavaya çok az su ekleyerek kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirelim,.
  3. Daha sonra evvel soğan ve zeytinyağı ile 1 dakika kavurduktan sonra tereyağı ve sarımsağı ekleyerek ve 1 dakika daha kavuralım,.
  4. Kremayı ekleyip, fokurdamayı gördüğümüzde baharatları ekleyerek tabanı tutmadan evvel ocaktan alalım.
  5. Haşlanan makarnamızı süzdükten sonra 2 kaşık tereyağını ekleyerek 3 dakika dinlendirip, tabağa servis yaparak üzerine hazırladığımız sosu ekleyebiliriz.

Afiyet olsun 🤗.

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Adana Böreği
5 Yaş Kurabiyesi
Kremalı Domates Çorbası
Bezelyeli Tavuk
Sürpriz Dolu Zarf Kurabiyeler – Kaymaklı Lezzet Bombası!
Çiçek Kurabiye
Hdabla | © 2025 |