Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Aldığı kadar un( yaklaşık 3-4 su bardağı)
İç harcına;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
- Çekilmiş ceviz
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm hamur materyallerini yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağına şekeri tarçını ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamuru açın ne çok kalın ne çok ince olsun. Ortasına hazırladığımız tarçınlı harcı yeterlice sürüp istediğimiz ölçüde çektiğiniz cevizi üzerine serpin.
- Hamuru rulo halinde sarın ve iki parmak genişliğinde aralıkla kesin. Ben 14 adet çörek çıkardım siz bunu hamurun kalınlığına ve kesme aralığınıza nazaran artırıp azaltabilirsiniz.
- Uygun bir pişirme kabına çörekleri dizip yarım saatte bu formda mayalandıralım. Ben klasik yuvarlak borcamı yağlayıp, ona dizdim tam geldi boyutu.
- 180 derece fırında yarım saatte pisti siz fırınınıza nazaran denetimli bir biçimde pişirin. Afiyet olsun.
Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










