Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek

Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Aldığı kadar un( yaklaşık 3-4 su bardağı)

İç harcına;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz

Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm hamur materyallerini yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  2. 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağına şekeri tarçını ekleyip karıştırın.
  3. Mayalanan hamuru açın ne çok kalın ne çok ince olsun. Ortasına hazırladığımız tarçınlı harcı yeterlice sürüp istediğimiz ölçüde çektiğiniz cevizi üzerine serpin.
  4. Hamuru rulo halinde sarın ve iki parmak genişliğinde aralıkla kesin. Ben 14 adet çörek çıkardım siz bunu hamurun kalınlığına ve kesme aralığınıza nazaran artırıp azaltabilirsiniz.
  5. Uygun bir pişirme kabına çörekleri dizip yarım saatte bu formda mayalandıralım. Ben klasik yuvarlak borcamı yağlayıp, ona dizdim tam geldi boyutu.
  6. 180 derece fırında yarım saatte pisti siz fırınınıza nazaran denetimli bir biçimde pişirin. Afiyet olsun.

Cevizli Tarçınlı Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek
Islak Kek (Sıcak Soslu)
Dışı Tül İçi Yumuşacık Browni
Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye)
Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı
Sarımsak Mezesi
Hdabla | © 2025 |