Mini Melek Kek (Angel Cake)
Mini Melek Kek (Angel Cake) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta akı
- 40 gram pudra şekeri
- 60 gram toz şeker
- 45 gram un
- 5 gram mısır nişastası
- 2-3 damla limon suyu
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Mini Melek Kek (Angel Cake) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta aklarını köpüklenene kadar mikserle çırpın. Sonra tuz ve limon suyu ekleyip, yumuşak köpük olana kadar çırpın.
- Şekeri ve vanilyayı ekleyin. Sert köpük olana kadar çırpın.
- Un ve nişastayı eleyerek 2 kademede ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın (katlayın)
- Karışımı kaplara koyun. Sallamayın yalnızca üzerini yavaşça düzeltin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk. Üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Kapları aksi çevirerek soğutun.
- Kaplardan çıkarıp, meyve ve dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Bu tanım taban çapı 7 cm olan 6 adet sufle kabı için. Kapları yağlamayın. Yumurta akları kaba tutunarak üst çıkıyor.
Mini Melek Kek (Angel Cake) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







