Portakallı Cheesecake
Portakallı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Cheesecake için:
- 1 kg krem peynir (oda sıcaklığında)
- 1 1/2 (yarım) su bardağı (330g) toz şeker
- 200g creme fraiche (veya süzme yoğurt)
- 300ml koyu krema
- 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu ve suyu (yaklaşık 60ml)
- 6 yumurta
- 70g un
Portakallı şurup için:
- 2 portakal (4mm kalınlığında dilimlenmiş), ayrıyeten 1 portakalın suyu
- 1 1/2 (yarım) su bardağı (330g) toz şeker
- 1.25l (5 su bardağı) su
Yulaflı kırıntı için:
- 1 su bardağı (150g) un
- 1/4 (çeyrek) su bardağı (20g) yulaf ezmesi
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 80g soğuk tereyağı (küçük modüllere kesilmiş)
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (isteğe bağlı)
Portakallı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakallı şurup için; portakal dilimlerini yaklaşık 4mm kalınlığında kesin. Orta uzunluk bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kaynama noktasına getirip 20 dakika kadar yumuşayana dek pişirin. Süzüp kenara alın.
- Başka bir büyük tencerede şeker, portakal suyu ve 1. 25l suyu orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Portakal dilimlerini ekleyin, kaynatın ve akabinde 1 saat 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
- Portakallar yumuşayıp şurup yavaşça yoğunlaşınca dilimleri başka bir kaba alın ve kalan şurubu üzerine dökün. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
- Cheesecake için; fırını 200°c (180°c fanlı) ısıtın. 22cm’lik kelepçeli kalıbın tabanını ve kenarlarını yağlayın. Kalıbın kenarlarını 5 cm aşacak halde yağlı kağıtla kaplayın.
- Mikserle krem peynir, şeker ve creme fraiche’i pürüzsüz olana kadar çırpın. Kremayı yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Portakal kabuğu ve suyunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın.
- En son unu ekleyip karıştırın. Karışımı kalıba dökün, 1 saat – 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Ortası hafif sallanmalı. Oda sıcaklığında soğutun, akabinde buzdolabına alın ve büsbütün soğumasını bekleyin.
- Yulaflı kırıntı için; fırını tekrar 200°c (180°c fanlı) ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Un, yulaf, portakal kabuğu ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip karışım topaklanana kadar çekin. Gerekirse birkaç çay kaşığı soğuk su ekleyin.
- Karışımı tepsiye yayın ve 10-15 dakika altın rengini alana dek orta sıra karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
- Servis için; cheesecake’in üzerine karamelli portakal dilimlerini, biraz şurubu ve yulaflı kırıntıyı serpiştirerek servis edin.
Portakallı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









