Tahinli Kurabiye
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (yada margarin)oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü)
Arası için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
- 1 su bardağı tahin
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; un hariç başka tüm gereçleri karıştıralım. Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 2 yağlı kağıt ortasında merdaneyle açalım. Akabinde tahin materyallerini karıştırıp her tarafa eşit olacak formda yayalım. Yağlı kağıtla 2 kat katlayıp keselim. İster kare ister üçgen formda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 190 derece fırında denetimli pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra gereğince soğuyunca pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.
Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











