Havuçlu Cevizli Kış Keki
Havuçlu Cevizli Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik kadar şeker
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tarçın(silme)
- 3 havuç(orta boy)
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Havuçlu Cevizli Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 yumurtayı şekeri ve pekmezi bir kaba alın ve şeker eriyip beyaz bir köpük olana kadar çırpın.
- Ardından yağı ve sütü ekleyip bir daha karıştırın.
- Hemen sonra un,tarçın,kabartma tozu,şekerli vanilyayı elekten geçirip bir daha çırpın.
- Hazır olan harcın içine rendelenmiş havuçlarımızı ve cevizlerimizi ekleyip harcı tekrar karıştıralım.
- Harcı yağladığımız kalıbımıza döküp evvelce ısıtılmış 170° derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Havuçlu Cevizli Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














