Havuçlu Cevizli Kış Keki

Havuçlu Cevizli Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik kadar şeker
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tarçın(silme)
  • 3 havuç(orta boy)
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz

Havuçlu Cevizli Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurtayı şekeri ve pekmezi bir kaba alın ve şeker eriyip beyaz bir köpük olana kadar çırpın.
  2. Ardından yağı ve sütü ekleyip bir daha karıştırın.
  3. Hemen sonra un,tarçın,kabartma tozu,şekerli vanilyayı elekten geçirip bir daha çırpın.
  4. Hazır olan harcın içine rendelenmiş havuçlarımızı ve cevizlerimizi ekleyip harcı tekrar karıştıralım.
  5. Harcı yağladığımız kalıbımıza döküp evvelce ısıtılmış 170° derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Havuçlu Cevizli Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ferrero Rocher (Kahvelerinizin Yanına Çok Yakışacak Herkes Hazır Sanacak)
Kahveli Yulaf Lapası
Sebzeli Tavuk
Ispanaklı Fit Krep
Havuç Taratoru Böyle Deneyin (Videolu)
Tava Böreği
Hdabla | © 2025 |