Çıtır Pirinç Salatası
Çıtır Pirinç Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı calrose pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Taze otlar (maydanoz, taze soğan, dereotu, nane)
- 1 kırmızı soğan
- Marul
- 50 gram ceviz içi
Çıtır Pirinç Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı pirinç büyük bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır.
- Süzülür ve üzerine salça ve zeytinyağı eklenir.
- Fırında 200°c derecede 15-20 dakika çıtır olana kadar pişirilir.
- Otların hepsi kesilir bir kâseye eklenir, üzerine kırmızı soğan, marul, ceviz içi ve en son üzerine kızarmış pirinçler eklenerek servis edilir.
Çıtır Pirinç Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






