Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Süre Tazeliğini Koruyan)
Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Mühlet Tazeliğini Koruyan) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 2,5 su bardağı)
Üzeri için:
- 1 yumurta
- Susam ve çörek otu
Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Müddet Tazeliğini Koruyan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri bir kaba alalım güzelce karıştıralım.
- Daha sonra unu denetimli bir halde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük modüller kopararak dilediğimiz biçimde biçimler verelim.
- Önceden ısıtılmış 180° lik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. (ben küçük yuvarlak biçimler yapıp evvel yumurta akına sonra susam ve çörek otuna batırdım. ).
- Sizler dilediğiniz üzere formlar verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🌸.
Tuzlu Kurabiye ( Ağızda Dağılan,uzun Müddet Tazeliğini Koruyan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








