Rulo Börek
Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet böreklik yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz (İsteğe bağlı patates kaşar kıyma her malzemeyi kullanabilirsiniz)
Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos materyallerinin hepsini karıştıralım.
- Yufkamızım birini serelim ve sos her yerine gelecek halde soslayalım iç harcınıda ekleyip ikinci yufkayı serelim ve sırasıyla tıpkı süreci uygulayalım.
- Yufkalar bitince bir ucundan sarıp rulo yapalım. Bir parmak kalınlığında dilimlere ayıralım.
- Üzerine isterseniz kalan sostan sürebilirsiniz istersenizde yumurta sarısını süt ile biraz açıp o biçimde sürebilirsiniz.
- Pişirmeden buzluğa kaldırılabilir.
- Buzluktan çıkarınca 10 dk hafif çözülmesini bekleyip 180 derece alt üst ayarda pişirebilirsiniz.
- Püf nokta için yufkanız kalın market yufkası olmasın lütfen bir yufkacıdan temin ettiğiniz el açmadı ince yufka olursa böreğiniz çok daha hoş olur.
Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






