Rulo Börek

Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet böreklik yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz  (İsteğe bağlı patates kaşar kıyma her malzemeyi kullanabilirsiniz)

Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos materyallerinin hepsini karıştıralım.
  2. Yufkamızım birini serelim ve sos her yerine gelecek halde soslayalım iç harcınıda ekleyip ikinci yufkayı serelim ve sırasıyla tıpkı süreci uygulayalım.
  3. Yufkalar bitince bir ucundan sarıp rulo yapalım. Bir parmak kalınlığında dilimlere ayıralım.
  4. Üzerine isterseniz kalan sostan sürebilirsiniz istersenizde yumurta sarısını süt ile biraz açıp o biçimde sürebilirsiniz.
  5. Pişirmeden buzluğa kaldırılabilir.
  6. Buzluktan çıkarınca 10 dk hafif çözülmesini bekleyip 180 derece alt üst ayarda pişirebilirsiniz.
  7. Püf nokta için yufkanız kalın market yufkası olmasın lütfen bir yufkacıdan temin ettiğiniz el açmadı ince yufka olursa böreğiniz çok daha hoş olur.

Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Acı Severlere Tavuklu Mantar Sote
Tereyağlı Açma
İki Renkli Damla Çikolatalı Kek
Çilekli Magnolia
Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |