Tavuk Baget Haşlama
Tavuk Baget Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram tavuk baget
- 1 adet patates
- 2 adet havuç
- 10-15 adet arpacık soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre su
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Baget Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bagetleri derilerinden ayrıştıralım, uygun bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve tavuk bagetleri koyarak bagetleri gerili önlü kızartalım.
- Ardından 2 yemek kaşığı unu ek edelim ve kavuralım.
- Daha sonra patates, havuç, arpacık soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Baharatlarını ve en son kaynamış suyu ekleyerek kapağı kapatalım ve pişmeye bırakalım. Piştikten sonra üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Tavuk Baget Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











