Soslu Patates (Videolu)

Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane patates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(tercihe kalmış)
  • 5-6 diş sarımsak
  • Kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber ve tuz
  • 2,5 su bardağı su
  • Zeytinyağ

Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesin kabuklarını soyup ,elma dilimi halini veriyoruz.
  2. Derin bir kabın içine domates salçası,biber salçası baharatları(kimyon,kekik,karabiber,kırmızı toz biber ve tuz) ,sarımsak,su ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Patateslerin üzerine ekleyip her tarafına gelecek formda karıştırıyoruz. Akabinde tencereye döküp pişiriyoruz.

Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dünyasi Menü (Körili)
İrmikli Sütlü Pudingli Tatlı
Yumuşacık Soslu Antrikot (Videolu)
Sütlaç
İncir Uyutması/ İncir Muhallebisi
Çıtır Çıtır Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |