Bayatlamayan Anne Kurabiyesi

Bayatlamayan Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük limon kabuğu rendesi
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılabilir)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 – 4,5 su bardağı)

Üzeri için;

  • Dövülmüş ceviz

Bayatlamayan Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kapta tereyağı ve pudra şekerini güzelce yoğurun.
  2. Sıvı yağ, yumurtaları, vanilin, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp istediğiniz üzere form verin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp dövülmüş cevizi de ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 170°c alt üst fansız ayarda altı hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 20–25 dakika) pişirin.
  7. Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta koruma ederseniz en az 1 hafta mühlet ile tazeliğini korur.

Bayatlamayan Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahlep Tarifi
Nefis Pideli Köfte
Kremalı Tavuk Sote
Doğum Günü Pastası ( Hazır Almaya Son )
Diyet Pizza (Yulaflı)
Kartopu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |