Bayatlamayan Anne Kurabiyesi
Bayatlamayan Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 küçük limon kabuğu rendesi
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılabilir)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4 – 4,5 su bardağı)
Üzeri için;
- Dövülmüş ceviz
Bayatlamayan Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kapta tereyağı ve pudra şekerini güzelce yoğurun.
- Sıvı yağ, yumurtaları, vanilin, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp istediğiniz üzere form verin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp dövülmüş cevizi de ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 170°c alt üst fansız ayarda altı hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 20–25 dakika) pişirin.
- Soğuduktan sonra hava almayan bir kapta koruma ederseniz en az 1 hafta mühlet ile tazeliğini korur.
Bayatlamayan Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






