Açma Poğaça Tarifi (Videolu)

Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta beyazı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • Un ( kontrollü)

Arası için;

  • 150 gram tereyağı/ margarin

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım denetimli unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  4. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı bırakalım.
  5. İlk yuvarladığımız hamuru alalım elimizle açabildiğimiz kadar açalım.
  6. İster aparat ile ister bıçak yardımıyla çizikler atalım hamuru sarıp simit formu verelim.
  7. Tüm hamurlara birebir formu verelim tepsiye dizelim.
  8. Tepsi mayası yapalım.
  9. Üzerine evvelden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim son olarak çörek otu serpelim.
  10. Önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  11. Nar üzere kızaran açmaları fırından çıkaralım.
  12. Ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 🥰.

Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik Siron Tarifi
Beyaz Peynirli Pancar Salatası
Tam Kıvamında Orman Meyveli Cheesecake (Videolu)
Mafiş
Güveçte Kuru Fasulye
Garliç Naan Ekmeği (Hint Mutfağı) Mayasız Lezzet Harikası
Hdabla | © 2025 |