Açma Poğaça Tarifi (Videolu)
Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yumurta beyazı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Un ( kontrollü)
Arası için;
- 150 gram tereyağı/ margarin
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım denetimli unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı bırakalım.
- İlk yuvarladığımız hamuru alalım elimizle açabildiğimiz kadar açalım.
- İster aparat ile ister bıçak yardımıyla çizikler atalım hamuru sarıp simit formu verelim.
- Tüm hamurlara birebir formu verelim tepsiye dizelim.
- Tepsi mayası yapalım.
- Üzerine evvelden ayırdığımız yumurta sarısını sürelim son olarak çörek otu serpelim.
- Önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
- Nar üzere kızaran açmaları fırından çıkaralım.
- Ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 🥰.

Açma Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













