Kış Çayı Tarifi

Kış Çayı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 1-2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı ekinezya
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 adet limonun suyu
  • 1-2 çay kaşığı bal
  • 1 su bardağı su

Kış Çayı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bal ve limon suyu hariç tüm gereçleri bir su bardağı suda kaynatın.
  2. İçeriğindeki yararlı uçucu bileşenlerin kaybını önlemek için ağzı kapalı olarak 7-8 dakika demleyin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra bal ve limon suyunu ekleyin.
  4. C vitamini kaybını engellemek için kısa müddette tüketin.

İpuçları: * günlük bir yahut iki fincan içebilirsiniz. * yüksek tansiyonu olanların ekinezyayı dikkatli kullanmaları değerli.

Afiyet olsun!.

Kış Çayı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Cheesecake (Fırından Kalbe)
Köz Biber Mezesi
Kabak Mezesi (Çiğden)
Supangle
Demirhindi Şerbeti (Harika Doğal Organik)
Tavuklu Yeşil Mercimekli Meyhane Pilavı
Hdabla | © 2025 |