Lübnan Usulü Patlıcan Musakka (Maghmour)
Lübnan Metodu Patlıcan Musakka (Maghmour) Tanımı İçin Malzemeler
Kızarmış patlıcanlar için:
- 900 gram patlıcan
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- 1 büyük soğan (ince doğranmış)
- 10 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 orta uzunluk domates (doğranmış)
- 1,5 su bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe nazaran artırılabilir)
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- ¼ su bardağı doğranmış maydanoz (süsleme için)
Lübnan Yolu Patlıcan Musakka (Maghmour) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 220°c’ye ısıtın. Patlıcanları alacalı soyun, yarım ay formunda ya da iri küpler halinde doğrayın.
- Fırın kabına alın, zeytinyağı ve tuzla karıştırın.
- Tek kat dizip 25 dakika kadar, yumuşayıp kızarana dek pişirin.
- Fırını 175°c’ye düşürün.
- Bu sırada geniş bir tavada orta ateşte zeytinyağı, soğan, sarımsak ve bir tutam tuzu ekleyin.
- Soğanlar yumuşayana kadar, 5–8 dakika pişirin.
- Nohutları ekleyip 1 dakika çevirin, akabinde domatesleri ek edin. 1 dakika daha pişirin.
- Domates sosu, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
- Karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Tadına bakıp baharatını ayarlayın.
- Kızarmış patlıcanları spatula ile gevşetip eşit biçimde yayın.
- Üzerine sosu dökün ve yavaşça karıştırarak sosun ortalara girmesini sağlayın.
- 175°c fırında 20 dakika, sos kabarcıklanana kadar pişirin.
- 15 dakika dinlendirip üzerine maydanoz serpin. Pide ya da kıtır ekmekle servis yapın.
Lübnan Yolu Patlıcan Musakka (Maghmour) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








