Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında)

Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 7 adet patlıcan
  • 7 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 adet sarımsak rendesi
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaymaksız yoğurt
  • 2 su bardağı da süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 sap doğranmış maydanoz

Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkanan patlıcan ve biberlere bıçakla delikler açılır ve fırın tepsisinde 250 derecede yaklaşık 80 dakikada alt üst çevrilerek közlenir.
  2. Közlenen sebzeler poşete konup ağzı kapatılır ve 15 dakika sonra güzelce soyulur ve bıçağı vura vura küçük küçük kesilir.
  3. Bir tavaya sıvı yağ konur. Közlenen sebzeler ek edilir. Baharatlar konur ve beş, on dakika sotelenir. Almaya yakın maydanozlar ek edilip, ocaktan alınır.
  4. Etimekler borcama dizilir, üzerine sıcak sıcak sotelenen sebzeler ek edilir. Birinci sıcağı çıktığında streçle kapatılıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirilir ki etimekler güzelce yumuşasın. (ben akşamdan koyup sabah yoğurtladım).
  5. Sonrasında üzerine bir çay kaşığı tuz ek edilen yoğurt karışımı konur. Bıçakla dilimlenir ve en üstüne kızgın yağa ek edilen pul biberli sos gezdirilir. Afiyet olsun😊.

Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincan Böreği
Fırında Tavuk Şiş
Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava
Pamuk Poğaça
Milföy Pizza
Atıştırmadık Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |