Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında)
Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek
- 7 adet patlıcan
- 7 adet kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 adet sarımsak rendesi
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 su bardağı kaymaksız yoğurt
- 2 su bardağı da süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 sap doğranmış maydanoz
Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yıkanan patlıcan ve biberlere bıçakla delikler açılır ve fırın tepsisinde 250 derecede yaklaşık 80 dakikada alt üst çevrilerek közlenir.
- Közlenen sebzeler poşete konup ağzı kapatılır ve 15 dakika sonra güzelce soyulur ve bıçağı vura vura küçük küçük kesilir.
- Bir tavaya sıvı yağ konur. Közlenen sebzeler ek edilir. Baharatlar konur ve beş, on dakika sotelenir. Almaya yakın maydanozlar ek edilip, ocaktan alınır.
- Etimekler borcama dizilir, üzerine sıcak sıcak sotelenen sebzeler ek edilir. Birinci sıcağı çıktığında streçle kapatılıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirilir ki etimekler güzelce yumuşasın. (ben akşamdan koyup sabah yoğurtladım).
- Sonrasında üzerine bir çay kaşığı tuz ek edilen yoğurt karışımı konur. Bıçakla dilimlenir ve en üstüne kızgın yağa ek edilen pul biberli sos gezdirilir. Afiyet olsun😊.
Közlenmiş Sebzeler Mezesi (Etimek Tabağında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















