Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tarifi (Videolu)

Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler

Kuskusu pişirmek için:

  • 3 su bardağı kuskus (1 su bardağı kuskusu kavuruyoruz)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (kavurmak için)

Salata için:

  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 7 adet salatalık turşusu (veya kornişon turşu)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (soğuyan kuskusa eklemek için)

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • Yeteri kadar tuz

Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tenceremize 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alıyoruz ve 1 su bardağı kuskusu kavurmaya başlıyoruz.
  2. Hafif rengi dönünce kalan 2 bardak kuskusu da ekliyoruz, 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
  3. Ardından 3 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ek edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Kuskusumuz piştikten sonra geniş bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Yapışmaması için üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz ve karıştırıyoruz.
  6. Tüm materyalleri küçük küçük doğrayıp kuskusumuzun üzerine ekliyoruz.
  7. Mısırımızı ek ediyoruz.
  8. Son olarak 3 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 adet limonun suyu, biraz zeytinyağı ve damak zevkinize nazaran tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  9. Servise hazır! hem göze hem damağa hitap eden bu kuskus salatasını kesinlikle deneyin.

Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Herkesin Hayran Kalacağı Meze
Nefis Çikolatalı Kurabiye
Somun Ekmek
Şeftalili Ters Yüz Kek
İncir Kremalı Kek
Lavaş Ton Balıklı Rulo
Hdabla | © 2025 |