Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tarifi (Videolu)
Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Kuskusu pişirmek için:
- 3 su bardağı kuskus (1 su bardağı kuskusu kavuruyoruz)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (kavurmak için)
Salata için:
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet dereotu
- 1 kutu konserve mısır
- 3 adet közlenmiş kapya biber
- 7 adet salatalık turşusu (veya kornişon turşu)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (soğuyan kuskusa eklemek için)
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- Yeteri kadar tuz
Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremize 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ alıyoruz ve 1 su bardağı kuskusu kavurmaya başlıyoruz.
- Hafif rengi dönünce kalan 2 bardak kuskusu da ekliyoruz, 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Ardından 3 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzu ek edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Kuskusumuz piştikten sonra geniş bir kaba alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yapışmaması için üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tüm materyalleri küçük küçük doğrayıp kuskusumuzun üzerine ekliyoruz.
- Mısırımızı ek ediyoruz.
- Son olarak 3 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 adet limonun suyu, biraz zeytinyağı ve damak zevkinize nazaran tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Servise hazır! hem göze hem damağa hitap eden bu kuskus salatasını kesinlikle deneyin.

Beş Çaylarına Renk Katacak Nefis Kuskus Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








