Kremalı Patates Çorbası

Kremalı Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 5 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kutu krema
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Haşlarken 3.5 su bardağı sıcak su
  • Az sıvı yağ

Kremalı Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları küçük küp doğrayıp uygunca kavuralım.
  2. Patatesleri soyup yıkayıp orta büyüklükte küp doğrayalım ve kavurmaya dahil edip devam edelim.
  3. Havucu soyup küçük küp küp doğrayıp tencereye koyup kavurmaya devam.
  4. 2 yemek kaşığı unu koyup az kavuralım.
  5. Tuzu ekleyelim. Sıcak suyu ozlestirip ekleyelim.
  6. Sebzeler uygunca yumuşayana kadar haşlayalım.
  7. Haşlandıktan sonra altını kapatalım karabiber ve kremayı ekleyelim blenderdan iyicene geçirelim.
  8. Çorbamız koyu oldu ise sıcak su ile yeteri kadar açalım kıvamını.
  9. Çorbamız hazır. Servis ederken maydanoz ince küçük küçük doğrayıp üzerine setpiştirelim. Afiyet olsun.

Kremalı Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Hindistan Cevizli Yaş Pasta
Karamelli Çikolatalı Tartoletler
Van Cacığı (Harika)
Lübnan Usulü Patlıcan Musakka (Maghmour)
Öksürük İçin Ceviz Zarı Çayı Tarifi | Ceviz Perdesi Kürü Faydaları
Nohutlu Pilav
Hdabla | © 2025 |