Kremalı Patates Çorbası
Kremalı Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 5 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kutu krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam maydanoz
- Haşlarken 3.5 su bardağı sıcak su
- Az sıvı yağ
Kremalı Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küçük küp doğrayıp uygunca kavuralım.
- Patatesleri soyup yıkayıp orta büyüklükte küp doğrayalım ve kavurmaya dahil edip devam edelim.
- Havucu soyup küçük küp küp doğrayıp tencereye koyup kavurmaya devam.
- 2 yemek kaşığı unu koyup az kavuralım.
- Tuzu ekleyelim. Sıcak suyu ozlestirip ekleyelim.
- Sebzeler uygunca yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra altını kapatalım karabiber ve kremayı ekleyelim blenderdan iyicene geçirelim.
- Çorbamız koyu oldu ise sıcak su ile yeteri kadar açalım kıvamını.
- Çorbamız hazır. Servis ederken maydanoz ince küçük küçük doğrayıp üzerine setpiştirelim. Afiyet olsun.
Kremalı Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









