Tek Tencerede Efsane Lezzet | Etli Özbek Pilavı Tarifi (Videolu)
Tek Tencerede Efsane Lezzet | Etli Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 adet büyük uzunluk havuç
- 1 baş sarımsak
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2,5 su bardağı basmati pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- Üzerini geçecek kadar et suyu yahut sıcak su
Tek Tencerede Efsane Lezzet | Etli Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etleri bir ölçü su ve tuz ile haşlayın. Suyunu süzün ve kenara alın.
- Derin bir tencereye sıvı yağı alıp haşladığınız etleri ekleyin. 1-2 tıp çevirerek hafif kavurun.
- İnce ince doğradığınız havuçları etin üzerine ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Ardından piyazlık doğradığınız soğanları da ekleyin, kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiberi ekledikten sonra karışımı spatula ile düzleştirin.
- Yıkayıp süzdüğünüz basmati pirinçi etli karışımın üzerine yayın.
- Sarımsağın kabuğunu soyup uçlarını kesin, pilavın tam ortasına yerleştirin.
- Bir bıçak yardımıyla pilavın birkaç yerine delikler açın ki su tabana ulaşsın.
- Haşladığınız etin suyunu yahut sıcak suyu, pilavın üzerini geçecek kadar ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra kağıt havlu kapatarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Pilavı servis tabağına aksi çevirerek sıcak servis edin. Afiyet olsun😀.

Tek Tencerede Efsane Lezzet | Etli Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








