Fırında Çıtır Tavuk

Fırında Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük tavuk göğüsü
  • 200 ml süt
  • 100 ml maden suyu
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram un
  • 2 çay kaşığı köri
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket tavuk pane harcı
  • Biraz sıvı yağ

Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marinasyon için süt, maden suyu, yumurta, un, sarımsak ve baharatları pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  2. Tavukları orta kalınlıkta modüller halinde doğrayalım.
  3. Marine sosunun içine ek ederek uygunca karıştıralım.
  4. En az 2 saat dolapta beklesin.
  5. Bir tabağa pane harcın tamamını boşaltalım, marine olan tavuklarımızı pane harcına alt üst biçimde bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  6. Bütün tavuklar bittikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyelim.
  7. 220° fırında pişirelim.
  8. İçi yumuşacık dişi çıtır çıtır tavuklarımız hazır. Afiyet olsun 😋.

Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Çorba
Sulu Sebze Şöleni
Poğaça
Evde Izgara Zeytin Nasıl Yapılır?
Tarçınlı Kurabiye
Kaymak Tadında Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |