Fırında Çıtır Tavuk
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük tavuk göğüsü
- 200 ml süt
- 100 ml maden suyu
- 2 adet yumurta
- 200 gram un
- 2 çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 paket tavuk pane harcı
- Biraz sıvı yağ
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marinasyon için süt, maden suyu, yumurta, un, sarımsak ve baharatları pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Tavukları orta kalınlıkta modüller halinde doğrayalım.
- Marine sosunun içine ek ederek uygunca karıştıralım.
- En az 2 saat dolapta beklesin.
- Bir tabağa pane harcın tamamını boşaltalım, marine olan tavuklarımızı pane harcına alt üst biçimde bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Bütün tavuklar bittikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyelim.
- 220° fırında pişirelim.
- İçi yumuşacık dişi çıtır çıtır tavuklarımız hazır. Afiyet olsun 😋.
Fırında Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















