Adana Böreği
Adana Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 16 adet baklavalık yufka
- 2 adet yufka
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 200 gram margarin
- 200 gram mozarella
- 200 gram çeçil peyniri
- 250 gram margarin
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Adana Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel 250 gram margarini ocakta eritelim.
- Daha sonra sekiz adet baklavalık yufkayı sırasıyla bütün katların ortasına erittiğimiz margarinden sürelim.
- Daha sonra bu yufkaları bıçak yardımıyla dilimleyelim.
- Bir adet olağan yufkayı kesimlere bölüp hazırladığımız sosun içine sokup çıkaralım ve tepsiye dizelim.
- Üzerine cecil peyniri ve mozarella’yı yayalım.
- Daha sonra kalan kalan olağan yufkanın bir adedini tekrar tıpkı formda sosa batırıp tepsiye dizelim.
- Daha sonra kalan baklava yufkalar tıpkı formda ortalarına yağ sürerek dizelim.
- Üzerine kalan yağı sürelim. Böreği bıçak yardımıyla keselim. Ve evvelden isinmis 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.Afiyet olsun🌺.
Adana Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













