Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 700 gram ıspanak
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayıp süzüyoruz ve elle doğruyoruz.
  2. Soğanları zeytinyağı ile tencereye alıp kavuruyoruz,ıspanakları ve tuz ile karabiberi ekliyoruz.
  3. Ispanaklar hafif yumuşayınca altını kapatıyoruz.
  4. Soğuyunca ufalanan peynirleri ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Sosunun materyallerini bir kasede düzgünce çırpıyoruz.
  6. Borcama yağlı kağıt seriyoruz.
  7. 1 yufkayı kenarları dışarı sarkacak biçimde yayıyoruz sosu sürüp 2. Yufkayı dörde bölerek karışık yayıyoruz sosu ekliyoruz.
  8. Ispanaklı harcın yarısını yayıyoruz ve 3. Yufkayı bölerek seriyoruz. Sosu ekliyoruz.
  9. Kalan harcı ekliyoruz.
  10. Son yufkayı ekleyip sosluyoruz.
  11. Ve kenarları kapatarak en üstünü de fırça ile sosluyoruz.
  12. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üstte 15 dakika kadar ortada altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  13. Fırından alıp üstünü nemli bezle örtüp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:).

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirpirin Aşı Çorbası (Semiz Otu)
Frambuaz Soslu Muhallebi
Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça
Limonlu Ice Tea( Soğuk Çay)
Tavada Lavaş
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |