Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 700 gram ıspanak
- 200 gram beyaz peynir
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp süzüyoruz ve elle doğruyoruz.
- Soğanları zeytinyağı ile tencereye alıp kavuruyoruz,ıspanakları ve tuz ile karabiberi ekliyoruz.
- Ispanaklar hafif yumuşayınca altını kapatıyoruz.
- Soğuyunca ufalanan peynirleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Sosunun materyallerini bir kasede düzgünce çırpıyoruz.
- Borcama yağlı kağıt seriyoruz.
- 1 yufkayı kenarları dışarı sarkacak biçimde yayıyoruz sosu sürüp 2. Yufkayı dörde bölerek karışık yayıyoruz sosu ekliyoruz.
- Ispanaklı harcın yarısını yayıyoruz ve 3. Yufkayı bölerek seriyoruz. Sosu ekliyoruz.
- Kalan harcı ekliyoruz.
- Son yufkayı ekleyip sosluyoruz.
- Ve kenarları kapatarak en üstünü de fırça ile sosluyoruz.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika üstte 15 dakika kadar ortada altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından alıp üstünü nemli bezle örtüp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:).
Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






