Waffle

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 2 su bardağı un
  • Çilek
  • Kivi
  • Muz
  • Çikolata
  • Fındık kırığı
  • Toz fıstık

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Waffle hamuru yapmak için; öncelikle yumurta ve şekeri uygunca köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ, tuz, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Waffle hamur hazır, pişirme sürecine geçebiliriz.
  4. Waffle makinesini ısıtıp 1 kepçe kadar hamuru makineye boşaltalım.
  5. Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  6. Pişirme süreci kullandığınız waffle makinesine nazaran farklılık gösterebilir.
  7. Burada makinenizin kullanım kılavuzunu dikkate almanızı öneririm.
  8. Waffle hamuru pişerken meyvelerimizi dilimleyelim.
  9. Mevsimine nazaran hangi meyveyi kullanacağınızı kendiniz seçebilirsiniz.
  10. Ben en çok tercih edilen çilek muz ve kivi ile hazırlayacağım.
  11. Pişen waffle hamuru üzerine evvel çikolatamızı sürelim.
  12. Üzerine istediğimiz meyveleri dizelim.
  13. Ardından fındık kırıkları ve fıstıkla süsleyelim. Waffle servise hazır. Şimdiden afiyet olsun :).

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Ve Beyaz Çikolatalı Şekersiz Muffin
Ev Köftesi
Magnolia Puding
Çikolatalı Tart
Yakut Renkli Ayva Tatlısı
Karabuğdaylı Ve Bulgurlu Salata
Hdabla | © 2025 |