Etsiz Türlü Yemeği
Etsiz Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Su
Etsiz Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan,biberler,sarımsaklarımızı doğruyoruz, tenceremizi alıyoruz zeytinyağı ekliyoruz orta ateşte kızarana kadar kavuruyoruz.
- Patlıcan,patates,havuç,kabak küp küp doğruyoruz ve yıkıyoruz dilerseniz elinizde hangi sebzeler varsa kullanabilirsiniz.
- Fasülye,bamya,karnabahar,bezelye hepsi yakışıyor karıştırabilirsiniz.
- Kavrulan sebzelerimizin üzerine salçamızı ekliyoruz ve kavuruyoruz doğradığımız sebzelerimizi ekliyoruz 5 dk daha kavuruyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
- Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekliyoruz kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıp koymuş olduğumuz su özleşene kadar pişiriyoruz.
Etsiz Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













