Etsiz Türlü Yemeği

Etsiz Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Su

Etsiz Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan,biberler,sarımsaklarımızı doğruyoruz, tenceremizi alıyoruz zeytinyağı ekliyoruz orta ateşte kızarana kadar kavuruyoruz.
  2. Patlıcan,patates,havuç,kabak küp küp doğruyoruz ve yıkıyoruz dilerseniz elinizde hangi sebzeler varsa kullanabilirsiniz.
  3. Fasülye,bamya,karnabahar,bezelye hepsi yakışıyor karıştırabilirsiniz.
  4. Kavrulan sebzelerimizin üzerine salçamızı ekliyoruz ve kavuruyoruz doğradığımız sebzelerimizi ekliyoruz 5 dk daha kavuruyoruz ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  5. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekliyoruz kısık ateşte sebzelerimiz yumuşayıp koymuş olduğumuz su özleşene kadar pişiriyoruz.

Etsiz Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Yemeklerinin Yanına Veya Kahvaltıya Yiyebileceğiniz Efsane Biberli Meze Tarifi
Pideli Köfte
Sandviç Poğaça
Sütlü Islak Kek
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası
Vanilyalı Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |