Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet havuç
- 2 adet orta uzunluk patates
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı veya
- Zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 6 su bardağı sıcak su
Köftesi için:
- 250-300 gram dana kıyma
- 1 yumurta akı
- 1 küçük çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 küçük kuru soğan(rendelenmiş suyu sıkılmış)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 1 küçük çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı un(kıvamlı olması için, sulu isterseniz eklemeyin)
- Yarım limon suyu
- İsteğe bağlı bir tutam kıyılmış maydanoz
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kapta kıyma, ince köftelik bulgur, rendelenmiş suyu sıkılmış kuru soğan, yumurta akı, tuz, karabiber, pul biber birlikte en az beş dakika yoğrulur
- Ardından fındık büyüklüğünde modüller alınıp elde yuvarlanır, unlanmış tabağa hazırlanan köfteler atılır.
- Tabak hafif sallanarak unun köftelere bulaşması sağlanır ve buzdolabına kaldırılır.
- Tencerede 3 yemek kaşığı yağ, küp halinde doğranmış patates ve havuç birlikte kavrulur, akabinde sıcak su ekleyip karıştırılır.
- Kaynamaya geçince,buzdolabında bekletilen köfteler atılır, 10 dakika kaynatılır.
- Terbiyesi için, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu, isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı un pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır .
- 2 kepçe kadar yemeğin suyundan döküp süratlice çırpıp, kaynayan çorbanın içerisine terbiyeyi katıp karıştırılır.
- 5 dakika daha kaynatılır, en son tuz ek edilir.
- İsteğe bağlı kıyılmış maydanoz eklenir, ocağın altı kapatılır.
Nefis terbiyeli ,ekşili sulu köftemiz servis edilmek üzere hazır👌afiyetler olsun.
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








