Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 barmak eksik un

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı derin bir kasede çırpıyoruz .
  2. Daha sonra süt, kabartma tozu ,vanilya ve unu ekliyoruz hepsini karıştırıyoruz, yalnız fazla çırpma yapmayın zira pankekler fazla çırpılmayınca daha hoş kabarıyor .
  3. Daha sonra tavayı ocağa alın ısıtın pankek harcını bir kaşık yardımıyla tavaya birbirinden uzak arada dökün.
  4. Kısık ateşte pişirin esasen harcımız göz göz olunca pişmiş demektir.
  5. İlk pişeni ikiye ayırın içi hamursa ateşi biraz daha kısmalısınız kısık ateşte içi pişer afiyet olsun.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Domatesli Fırın Yemeği
Pizza Börek
Yaz Turşusu Çabuk Turşu
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Şeftali Hoşafı Konservesi (Pratik Yöntem) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |