Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü)

Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram süt
  • 1 kilo un
  • 250 gr tereyağ
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 su bardağı şeker

Üzerine ;

  • Susam yahut badem

Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ısıtıp ılımaya bırakalım ve tereyağ bir tencerede eritin.
  2. Ilımış maya ve sütü karıştırın.
  3. Şekeri ekleyin 5 dakika dinlendirin.
  4. 4 yumurtaları ve mahlepi ekleyin 1 yumurta sarısı üzerine ayırın.
  5. Erimiş ılık tereyağ ekleyin.
  6. 1 kilo unu azar azar ekleyin.
  7. Hamur etkin olunca havasını alın.
  8. 9 eşit bezeye ayırıp örgü yapılır.
  9. 15 dakika tepside dinlendirin.
  10. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 180 derecede pişirin.
  11. Üzeri nar üzere kızarınca üzerini bez ile örtün dinlendirin.
  12. Paskalya günü süslenmiş yumurta ile tüketilir.Afiyet olsun.

Paskalya Çöreği (Ermeni Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Kfc Tavuk Tarifi
Elmalı Cheesecake Çörekleri
Pudingli Truffle
Kuru İncir Tatlısı
Kedidili Tiramisu
Hdabla | © 2025 |