Tam Tutan Mercimek Köftesi Tarifi

Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Dilediğiniz kadar maydanoz
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Limon suyu
  • Nar eksisi

Servis için;

  • Marul
  • Dilimlenmiş limon

Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu nefis tanım için birinci olarak mercimek ve suyumuzu bir tencerede suyunu çekip az suyu kalana kadar pişiriyoruz.
  2. Sonra üstüne bulguru ekleyip 20 dk ağızı kapalı bir biçimde dinlendiriyoruz.
  3. O sıralarda maydanoz,yeşil soğanı doğrayıp kenara alıyoruz.
  4. Daha sonra tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya alıp ısıtıyoruz.
  5. Üzerine doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  6. Sonra üstüne salçayı ekleyip biraz kavurarak üstüne baharatları ekliyoruz. Altını kapatıyoruz.
  7. Daha sonra bulgurlu mercimegi bir derin kaba alıarak kavurduğumuz soğanları ekleyip bir cins yoğuruyoruz.
  8. Üstüne yeşillikleri,nar eksinisi,limon suyunu ve sıvı yağı alıp güzelce yoğuruyoruz.
  9. Sonra elimizle sıkıp marulla ve limonla servis edebiliriz afiyet olsun:).

Tam Tutan Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Patates Salatası
Ekşili Kabak Kavurması
Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi-Hafif, Pratik Ve Nefis Meze Tarifi! (Videolu)
Pratik 5 Çayı Tabağı
Brokolili Fırın Makarna (Brokoli Hiç Bu Kadar Lezzetli Olmadı)
Çikolata Parçacıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |