Aşırı Kabaran Örgü Poğaça

Aşırı Kabaran Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
  • 8 su bardağı un

Aşırı Kabaran Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım çırpıp 5 dakika bekleyelim.
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu da ekleyip güzelce çırpalım.
  3. Üzerine unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  4. Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  5. Unu denetimli bir halde ekleyelim, hamur yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  6. Hamurumuzun üzerini streçleyip 40-60 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, elimizle havasını alalım.
  8. Ardından hamurumuzu eşit modüllere bölelim.
  9. Hamurlarımızı elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim ve bir kenara alalım.
  10. Her poğaça için bezeyi 3e bölüp her parçayı uzun şeritler haline getirelim.
  11. 3 şeridin uçlarını üstten birleştirelim ve örgü örer üzere örelim.
  12. Kalan bezelerimizi de tıpkı formda hazırlayalım.
  13. Hazırladığımız poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim, 10-15 dakika kadar tepsi mayasına bırakalım.
  14. Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  15. Ardından çörek otu ve susam serpelim.
  16. Son olarak poğaçalarımızı evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
  17. Kontrollü bir formda pişirelim.
  18. Sürenin sonunda pişen örgü poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.

Aşırı Kabaran Örgü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası
Fırında Havuç Mezesi
Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Kıyır Kıyır Tuzlu Pastane Kurabiyesi
Cheesecake Cookies
Saçın Üstünde Yumuşacık Gözleme Tarifi
Hdabla | © 2025 |