Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi)
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 adet kuru domates
- 250 gram beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı labne peynir ( frischkäse )
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru domates ve sarımsağı rondodan geçitin.
- Ardından ceviz içi, biber salçası, beyaz peynir, kabne peyniri, baharatları ve zeytinyağı ek edip tekrar rondodan geçirilip karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine biraz zeytinyağı kekik ve pul biber ekleyip servis edilir. Deneyeceklete afiyet olsun.
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













