Sütlaç (Nişastasız)

Sütlaç (Nişastasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt (kaynar halde)
  • 1 (klasik) çay bardağı pirinç
  • 1 (klasik) su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (pirinçi pişirmek için)

Sütlaç (Nişastasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci 2 su bardağı su ile pişirelim.
  2. Tamamen suyu çekilsin.
  3. Ocakta kaynayan süte pişmiş pirinçi ek edelim.
  4. 15 dk orta ateşte kaynatalım.
  5. Şekeri ekleyip 10 dk harlı ateşte pişirelim.
  6. Dikkat ederseniz kısık ateş değil orta ve harlı ateş kıvam alması bakımından kıymetli.
  7. Ocaktan alıp kaselere boşaltalım.
  8. Servis için bir mühlet beklemesi kıvamını alması manasında daha uygun olacaktır.

Sütlaç (Nişastasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Geceden Yulaflı Chialı Puding
Kıymalı Sebzeli Makarna (Spagetti )
Buğdaylı Ispanaklı Çorba
Mantar Kurabiye
Fırında Bamya Kapama
Kadife Gibi Sütlü Un Helvası
Hdabla | © 2025 |