Frambuazlı Crumble Kek
Frambuazlı Crumble Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı frambuaz
Crumble (kırıntı) için:
- 50 gram sağuk tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Frambuazlı Crumble Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Crumble hazırlığı: bir kaba tereyağı, un ve şekeri alıp parmak uçlarınızla karıştırıp kırıntı haline getirin ve buzdolabında bekletin.
- Kekin üretimi: yumurtaları ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ek edip yavaş hareketlerle karıştırın.
- Kek hamurunu muffin kaplarına koyun. Üzerine crumple (kırıntı) dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun 🤗.
Frambuazlı Crumble Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















