Labneli Pasta (Efsane)

Labneli Pasta (Efsane) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat

Islatmak için;

  • 16 yemek kaşığı süt

Krema için;

  • 200 gram labne peyniri
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1/3 çay bardağı sıvı krema

Labneli Pasta (Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için çırpma kabına yumurta vanilin ve tozşekeri koyup 10 dakika mikserle çırpın akabinde un ve karbonat ek edip iki dakika daha çırpın.
  2. Yağlı kağıt serilmiş 20 santimlik kek kalıbına hamuru yayın evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  3. Pişen keki soğumaya bırakın.
  4. Krema için bir kaba labne peyniri ve pudra şekeri koyup katılaşana kadar mikserle çırpın akabinde vanilin ve sıvı krema ek edin iki dakika daha çırpın.
  5. Soğuyan keki ortasından ikiye kesin iki modül olan kekin her bir modülünü 8 yemek kaşığı süt ile ıslatın.
  6. Tabandaki kekin üzerine kremanın yarısını yayın sonra kremanın üstüne damla çikolatanın yarısını serpin sonra öbür keki de onun üstüne koyun ve o kekin üzerine de kalan kremayı yayın en üste kalan damla çikolatayı serpin üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın soğuyan pastanız servise hazırdır.Afiyet olsun.

Labneli Pasta (Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
Ağlayan Pasta
Pankek
5 Dakika Gözleme Tarifi
Bezelye Mezesi
Midye Börek
Hdabla | © 2025 |