Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 18 adet etimek
  • 1 ,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker (azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 60 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağından biraz eksik
  • Süt (kremayı çırpmak için)

Şerbeti için;

  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Muz
  • Şam fıstığı
  • Nar

Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Borcama üst üste 2 kat etimek diziniz, sonra şerbeti için 1 buçuk su bardağı şekeri uygun bir tavaya koyunuz eritip karamelize yapınız. Dikkat edin yakmayınız.
  2. Üzerine 2 su bardağı su dökünüz sertleşecektir olağan .
  3. Sonra eriyince etimeklerin üstüne dökünüz, üstünü kapatınız.
  4. Diğer yanda pastacı kreması için gereçleri sütü ,şekeri ,yumurta sarılarını nişastayı ve unu koyunuz, güzelce karıştırıp ocağın altını açınız daima karıştırınız ki altı tutmasın.
  5. Göz göz olunca ocağın altını kapatınız, 1 tane vanilya ekleyiniz tereyağınıda ek ediniz karıştırınız ve etimeklerin üstüne dökünüz.
  6. Ben hindistan cevizi ,nar ,muz ve sam fıstığıyla süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyiniz .
  7. En az 5 -6 saat yada 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha hoş olur.

Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça Tarifi
Zencefilli Ginger Cookie
İlikli Kemik Suyu
Bagel
Milföylü Mantı Tarifi (Patatesli Yoğurt Soslu)
Kereviz Tarator Tarifi
Hdabla | © 2025 |