Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 18 adet etimek
- 1 ,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker (azaltılıp çoğaltılabilir)
- 2 adet yumurta sarısı
- 60 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağından biraz eksik
- Süt (kremayı çırpmak için)
Şerbeti için;
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Muz
- Şam fıstığı
- Nar
Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Borcama üst üste 2 kat etimek diziniz, sonra şerbeti için 1 buçuk su bardağı şekeri uygun bir tavaya koyunuz eritip karamelize yapınız. Dikkat edin yakmayınız.
- Üzerine 2 su bardağı su dökünüz sertleşecektir olağan .
- Sonra eriyince etimeklerin üstüne dökünüz, üstünü kapatınız.
- Diğer yanda pastacı kreması için gereçleri sütü ,şekeri ,yumurta sarılarını nişastayı ve unu koyunuz, güzelce karıştırıp ocağın altını açınız daima karıştırınız ki altı tutmasın.
- Göz göz olunca ocağın altını kapatınız, 1 tane vanilya ekleyiniz tereyağınıda ek ediniz karıştırınız ve etimeklerin üstüne dökünüz.
- Ben hindistan cevizi ,nar ,muz ve sam fıstığıyla süsledim siz dilediğiniz üzere süsleyiniz .
- En az 5 -6 saat yada 1 gece buzdolabında bekletirseniz daha hoş olur.
Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












