Karnabörek (Karnabahar Böreği)

Karnabörek (Karnabahar Böreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 100 ml sıvı yağ
  • 50 ml süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • 30 gram kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kajun
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu

Üzeri için;

  • Susam

Karnabörek (Karnabahar Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük kesimlere ayırdığınız karnabahar ve havuçları yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Sonra üzerine süt ve yağı ekleyip, çatalla ezin.
  3. Diğer gereçleri de ekleyerek karıştırın.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün.
  5. Üzerine susam ekleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 – 30 dakika ortası pişirin.

Karnabörek (Karnabahar Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgamlı Makarna Salatası
Sağlıklı Ve Pratik: Fırında Sebzeli Köfte Tarifi (Videolu)
Tiramisu
Şekerpare
Muzlu Yulaf Rüyası
Omlet Pizza
Hdabla | © 2025 |