Karnabörek (Karnabahar Böreği)
Karnabörek (Karnabahar Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük karnabahar
- 2 adet havuç
- 100 ml sıvı yağ
- 50 ml süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 adet yumurta
- 5-6 yemek kaşığı un
- 30 gram kaşar rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kajun
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
Üzeri için;
- Susam
Karnabörek (Karnabahar Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük kesimlere ayırdığınız karnabahar ve havuçları yumuşayana kadar haşlayın.
- Sonra üzerine süt ve yağı ekleyip, çatalla ezin.
- Diğer gereçleri de ekleyerek karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün.
- Üzerine susam ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 – 30 dakika ortası pişirin.
Karnabörek (Karnabahar Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







