Kakaolu Tavuk (Mangal Tadında)
Kakaolu Tavuk (Mangal Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü ya da kanat
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı barbekü sosu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
İsteğe bağlı:
- 2-3 adet patates
- Soğan
Kakaolu Tavuk (Mangal Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri geniş bir kapta güzelce karıştırın. .
- Etleri ya da kanatları bu marine sosuna bulayıp üzerini kapatın. .
- En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
- Bir gece öncesinden hazırlarsanız lezzet daha da derinleşir.
- Dilerseniz mangalda, dilerseniz 200 derece evvelden ısıtılmış fırında soğan ve patateslerle birlikte nar üzere kızarana kadar pişirin.
Not: kakao, hem tadıyla hem merakıyla fark yaratır! deneyenler yorumlara gelsin, sonucu görelim.
Kakaolu Tavuk (Mangal Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















