Mantar Çanağında Tavuk Sote

Mantar Çanağında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram büyük çanaklı mantar
  • 500 gram tavuk döş eti
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantar Çanağında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk sote için tavuk döş kısmını küçük bir formda doğrayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Pişmiş olan etimize zerzevatları ve baharatları ekleyip yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Mantarların kabuklarını soyalım ve içerisine yapmış olduğumuz tavuk soteyi bir yâda 2 kaşık olacak biçimde mantar çanağına koyalım.
  4. Bir tepsiye dizelim üzerine yeşil biber yada rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
  5. Son olarak salçalı sosu yapalım ve tepsinin kenarından dökelim.
  6. Üzeri ıslatılmış fırın kağıdı saralım ve evvelden ısıtılmış fırında 30 yada 40 dakika pişirelim.

Mantar Çanağında Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza
İrmikli Bebek Kahvaltı
Elma Şekilli Kurabiye Tarifi (Videolu)
Soğanlı Et (Lokum Gibi)
Sebzeli Köfte Tarifi
Tavuklu Arap Tava
Hdabla | © 2025 |