Fındıklı Granola

Fındıklı Granola Tanımı İçin Malzemeler

  • 500g yulaf
  • 200g dişe gelecek biçimde fındık yahut badem
  • 1 tatlı kaşığı tarçın yahut vanilya özü
  • 1 çimdik tuz
  • 150g hindistan cevizi yağı
  • 200g bal yahut akakçe şurubu

Fındıklı Granola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını altüst ayar 170 dereceye açıyoruz.
  2. Hindistan cevizi yağı ile balı benmari metodu eritiyoruz.
  3. Kuru materyallerin hepsini büyük bir kapta karıştırıyoruz.
  4. Erittiğimiz yağ ile balı kuru gereçler ile harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıyoruz.
  5. Fırına alıp 20dk pişiriyoruz. 10dk sonra granolayı karşıt düz ediyoruz.
  6. Granola fırından çıktıktan sonra yumuşak oluyor, soğuyunca sertleşiyor. Fırında sertleşmesini beklemeyin yanar.
  7. Soğuduktan sonra ister yoğurt, ister süt ile tüketebilirsiniz. Dilediğiniz formda üzerine meyve, kuru meyve ekleyebilirsiniz.

Fındıklı Granola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayramlık İkram
Pratik Aşırı Lezzetli Pişmeyen Cheesecake
Balık Menüm
Kupta İki Renkli Muhallebi
Tavada Bayat Simit Böreği ( Lütfen Simitleri Atmayın Yapın Harika Bir Lezzet)
Portakallı Kereviz
Hdabla | © 2025 |