Pamuk Gibi Beyaz Peynirli Açma
Pamuk Üzere Beyaz Peynirli Açma Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 200 ml ılık su
- 200 ml ılık süt
- 150 ml sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 21 gram kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 800-900 gram un
Ayrıca:
- 19 küçük modül yumuşak tereyağı
Üzeri için:
- Susam
İç harcı:
- 400 gram beyaz peynir
- Biraz doğranmış maydanoz
Pamuk Üzere Beyaz Peynirli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun hazırlanması hamur materyallerinin tamamını bir kaba alarak yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- Üzerini kapatıp, hacmi iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur bezeleri oluşturma mayalanan hamuru 19 eşit bezeye ayırın ve 20 dakika dinlendirin.
- İç harcın hazırlanması beyaz peyniri ufalayarak doğranmış maydanoz ile karıştırın.
- Hamurun açılması ve şekillendirilmesi her bir bezeyi elinizle yavaşça bastırarak içerisine bir modül tereyağı koyun ve tabak büyüklüğünde açın.
- Önce sağ tarafı ortaya yanlışsız katlayın, akabinde sol tarafı üzerine kapatın.
- Ortasına iç harçtan koyun.
- Hamurun alt kısmını üst hakikat kapatın, akabinde üst kısmı da üzerine kapatın.
- Pişirme hazırlanan açmaları yağlı kağıt serili tepsiye dikiş yeri alta gelecek biçimde yerleştirin ve yavaşça bastırarak düzleştirin.
- Üzerini kapatıp 20 dakika daha dinlendirin.
- Yumurta sarısını 2 yemek kaşığı süt ile çırpıp açmaların üzerine sürün.
- Arzuya nazaran çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 200°c fanlı fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından yeni çıkmış, pamuk üzere açmaların tadını çıkarın!.
Pamuk Üzere Beyaz Peynirli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















