Elmalı Tart (Kıyır Kıyır)
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 3 adet elma (küçükse 4 adet)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur materyallerini güzelce yoğurup kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun avuç içi kadar ölçüsünü buzdolabı poşetiyle buzluğa, kalan kısmını da tekrar buzdolabı poşetine koyup buzdolabının olağan kısmına kaldırıp en az yarım saat dinlendiriyoruz.
- Bu ortada elmaları soyup rendeliyor ve şekerle kendi suyunu çekene kadar tavada pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın tarçını ek edip altını kapatıyoruz. Bir kenara alıp soğutuyoruz.
- Buzdolabının olağan kısmında dinlenen hamuru yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıp yada tart kalıbına kenarlarını kaldırarak elimizle bastırarak yayıyoruz.
- Soğumuş olan elmalı karışımı hamurun üzerine eşit bir halde yayıyoruz.
- Buzluktaki hamuru çıkarıp rendenin iri gözüyle elmaların üzerine eşit olacak halde rendeliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. (fırına nazaran fark edebilir üzeri kızarınca olmuştur).
- Fırından çıkıp soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Mis üzere tartımız hazır.Afiyet olsun.
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






