Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı denetimli un

Kenarları için;

  • 100 gram sade çikolata (benmari usulü)
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık (veya ceviz)

Ganaj için;

  • 100 gram sade çikolata(beyaz da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı fındık içi ezmesi
  • Yarım yemek kaşığı margarin
  • 1 paket sıvı krema

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gerekli materyalleri karıştırıyoruz.
  2. Unu denetimli ekliyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  4. Hamur olunca her biri 13 yahut 14 gram olacak halde yuvarlıyoruz.
  5. Daha sonra tartoşet kalıbına yağlamadan hamurları koyup yuvarlak yapıyoruz.
  6. Pişmesi için 180° fırına koyuyoruz. 8-10 dk kâfi oluyor.
  7. Kenarları için çikolatayı benmari yöntemi eritiyoruz.
  8. Çıkan tartoletleri birinci çikolata sonra kıyılmış fındıklara batırıyoruz.
  9. Ganajı için ocağa krema ve çikolatayı koyuyoruz.
  10. Kaynamaya başlayınca içine fındık ezmesini koyuyoruz.
  11. Altını kapatıp yağı koyuyoruz.
  12. Sonra mikserle uygunca karıştırıyoruz.
  13. Dolaba kaldırıyoruz. Soğuması ve kıvam alması için bekletiyoruz.
  14. Soğuduğun da tartoletlerin içine ganajı koyuyoruz.
  15. Dilediğiniz üzere süsleyenilirsiniz. Afiyet olsun 🫰.

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Tiramisu
Vişne Soslu Yaz Pastası
Nutellalı Tart
Latte Pasta
Karnıyarık
Fırında Börek Tadında Mücver
Hdabla | © 2025 |