Fırında Makarna Börek

Fırında Makarna Börek Tanımı İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 1 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Diğer gereçler;

  • 1,5 su bardağı sıvı krema ( 250 ml )
  • 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi
  • 1 büyük kase beyaz peynir
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ( erimiş )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben 3 yemek kaşığı zeytinyağı koydum)
  • 1 yumurta (isteğe bağlı)

Fırında Makarna Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Suyumuzu kaynatalım.
  2. Makarna,tuz,sıvı yağ, koyalım karıştıralım yapışmasın.
  3. Makarnamısı haşlayalım sürelim.
  4. Bir büyük kaseye krema,zeytinyağı, tuz, beyaz peynir koyalım karıştıralım,üzerine makarnayı koyalım karıştıralım.
  5. Kalıbımıza dökelim üzerine kaşar peyniri koyalım üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. 5, evvelden ısınmış alt üst ayar 220 derece fırında 40-45 dakika pişirelim.

Her fırın farklıdır pişme mühleti değişebilir.

Fırında Makarna Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Kefir Smoothie
Krep Gözleme
Tahinli Kış Kurabiyesi
Beyaz Lahana Salatası
Havuç Topları
Balkabağı Şekilli Poğaça (Poğaça Şov)
Hdabla | © 2024 |