Nugget

Nugget Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı ekmek kırıntısı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul kırmızı biber
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)

Tavukları kaplamak için:

  • 1 kase un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz

Nugget Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nugget imali için birinci evvel tavuk göğüslerini kare kesimlere ayırın ve bir mutfak robotunda uygunca çekin.
  2. Elde ettiğimiz tavuk kıymasına köftelik öbür materyalleri ekleyip yeterlice yoğurun.
  3. Buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirin.
  4. Dinlenmiş köfte harcından orta büyüklükte kesimler alın ve yuvarlak olarak hal verin.
  5. Bir tabağa un, öteki bir tabağa da yumurtayı kırıp tuz ekledikten sonra güzelce çırpın.
  6. Hazırladığınız köfteleri evvel yumurtaya sonrada una bulayıp artlı önlü güzelce kızartın… yanına pilav ve patates ile nefis bir akşam yemeği menüsü oluyor.

Nugget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şakşuka (Fırında Az Yağlı)
Kremalı Portakallı Somon
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Peynirli Fırın Makarna
Bebekler İçin Yoğurtlu Şehriye Çorbası
Fasülye Piyazı
Hdabla | © 2025 |