Mercimek Mantısı

Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı su
  • 4 5 kol maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 kaşık yoğurt
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Mercimek Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı mercimeği 2 bardak suyla haşlayalım.
  2. Soğuyunca baharatları ekleyip, yoğuralım.
  3. Yuvarlak formlar verelim.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında toz kırmızı biber kavurup, dökelim. Afiyet olsun.

Mercimek Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Semizotu Salatası
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı
Kastamonu Ekşili Pilav
Sushi
Bin Derde Deva Reyhan Şerbeti
Hdabla | © 2025 |