Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle)

Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
  • Zeytinyağı

Sos için:

  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3-4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Sumak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 150-200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ince halka halinde doğrayın.
  2. Baharatlı un karışımını hazırlayın (tuz, karabiber, pulbiber, sarımsak tozu).
  3. Patlıcan dilimlerini baharatlı una bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 200°c fırında, altın rengi olana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişir.
  5. Tavaya zeytinyağını alın, doğranmış yeşil biberi yavaşça kavurun.
  6. Domatesleri ve doğranmış köz kırmızı biberi ekleyin.
  7. Salça ve baharatları (tuz, karabiber, pul biber ve kekik) ilave edin.
  8. Nar ekşisi ve suyu da ekleyip sosu 8-10 dakika pişirin, biberler yumuşayıp tatlar birbirine geçsin.
  9. Kabın altına biraz sos yayın.
  10. Üzerine bir kat fırınlanmış patlıcan dizin.
  11. Üzerine biraz kaşar serpin.
  12. Kat kat devam edin. En üste çokça kaşar koyun.
  13. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, kaşarlar eriyip üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfy’da Sufle (3 Kişilik)
Yumuşacık Bazlama
Çilekli Tart
Fellah Köfte (Yumurtasız)
Sütlü Buğday Çorbası
Susamlı Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |