Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle)
Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
Sos için:
- 3 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3-4 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Sumak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 150-200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ince halka halinde doğrayın.
- Baharatlı un karışımını hazırlayın (tuz, karabiber, pulbiber, sarımsak tozu).
- Patlıcan dilimlerini baharatlı una bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında, altın rengi olana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişir.
- Tavaya zeytinyağını alın, doğranmış yeşil biberi yavaşça kavurun.
- Domatesleri ve doğranmış köz kırmızı biberi ekleyin.
- Salça ve baharatları (tuz, karabiber, pul biber ve kekik) ilave edin.
- Nar ekşisi ve suyu da ekleyip sosu 8-10 dakika pişirin, biberler yumuşayıp tatlar birbirine geçsin.
- Kabın altına biraz sos yayın.
- Üzerine bir kat fırınlanmış patlıcan dizin.
- Üzerine biraz kaşar serpin.
- Kat kat devam edin. En üste çokça kaşar koyun.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, kaşarlar eriyip üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Fırında Kaşarlı Patlıcan (Köz Biberli Sos İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







